Преса

Прес-релізи

22.10.2004   "Соляна симфонія"

2 жовтня 2004 року в соляній шахті №41 ДВО "Артемсіль" (м. Соледар Донецької області) було проведено концерт симфонічної музики "Соляна симфонія".

Завдяки акустичним даним соляної шахти, яка, за словами спеціалістів, є кращими, ніж у концертних залах, було прийнято рішення провести у підземній соляній шахті концерт симфонічної музики. Вперше в Україні концерт проходив на глибині 300 м під землею у шахті, довжина якої становить 120 м, а висота майже 30 м.

Крім соляних родовищ на території підприємства на глибині 288 м знаходиться підземна лікарня спелеосанаторію "Донбас", в якій успішно лікують легеневі захворювання та різноманітні алергійні хвороби.

Концерт став презентацію Донбаського симфонічного оркестру за участю всесвітньовідомої оперної співачки, солістки Віденської опери, Народної артистки України Вікторії Лук'янець та австрійського диригента і композитора Курта Шміда. У концертні програмі брали участь молоді оперні виконавці з Донецьку Ганни Братусь та Євгенія Удовіна.

Учасники цього чудового заходу отримають можливість насолодитися не тільки музичними шедеврами, але і скуштувати вишукані страви від Готфріда Ганстрера, який є шеф-кухарем австрійського освітнього центру "МОДУЛЬ". Світову славу Готфрід Ганстерер здобув завдяки проведенню Віденських балів, які протягом останнього часу відбувалися в різних куточках планети, в тому числі у Нью-Йорку, Брюсселі та Москві. Концертна програма включала фуршет, Віденську кав'ярню, святковий обід в найкращих традиціях австрійської кухні та гриль від Г. Ганстерера.

Концерт відбувся за підтримки Донецької обласної державної адміністрації, Донецької обласної ради, Артемівської міської ради, Благодійного фонду "Золотий Скіф", Донецької Торгово-промислової палати, Торгового Радника Посольства Австрії в Україні. Генеральним спонсором заходу став ВАТ Металургійний комбінат "Азовсталь". Спонсори: WHAT'S ON (головний англомовний партнер), радіо "Nostalgie" (інформаційний спонсор), ДВО "Артемсіль", "Сармат", "Донбасаеро", торгова марка "Шустов", торгова марка "Julius Meinl", Австрія, телерадіокомпанія "Simon", винороб "Elfenhof"(Австрія), Європейський навчальинй центр з туристичного бизнесу "MODUL" Економічної палати Відня (Австрія), торгова мережа "Обжора", готель "Донбасс Палас", Frishberg & Partners, страхова компанія "ECCO".

>>>

повернутися